Dévényi Tibi bácsi 500 ezerért, a V-Tech 1,1 millióért jön a június végi Mindszenti Napokra

Az Agrárminisztérium és a Miniszterelnökség 4 millió forinttal száll be a költségekbe.

Június 30. és július 2. között rendezik a Mindszenti Napokat. A rendezvény – melynek 11. alkalommal lesz házigazdája Mindszent – előkészületeiről tárgyalt legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület. A nyilvánosan elérhető dokumentumból kiderül, a szervezés költségeinek finanszírozására 17 millió forint áll rendelkezésre, ebből egymilliót az Agrárminisztérium, 3-3 milliót a Miniszterelnökség és a Mindszenti Napokért Egyesület, illetve legfeljebb 10 millió forintot az önkormányzat biztosít.

Vendégek jönnek Mindszentkálláról, Csehimindszentről, Mátramindszentről, Pérmindszentről, Érmindszentről és Csíkmindszentről.

Ami a kiadásokat illeti, a legnagyobb tétel az az 5 millió forint, amit 400 fő ötszöri étkeztetésére szánnak. A hangosításra 1,2 millió, a sátorbérlésre félmillió, mobil wc-ékre 300 ezer forintot terveztek be. A fellépők között lesz Kovács Nóri, a Black Five zenekar, a szombat esti főprodukció Kefír lesz a V-Techből, utána pedig Dévényi Tibi bácsi szórakoztatja a közönséget. Az előterjesztés szerint előbbi 1,1 millió, utóbbi félmillió forint fellépti díjra számíthat.

A hétvégi programok között lesz egyebek mellett katonazenekari koncert, lovak és lőerők felvonulása, szabadtéri sport, lámpionos csónakfelvonulás a Tiszán, és fogathajtóverseny.

MindszentMindszenti Napok