Demonstráció: egy óra alatt összegyűlt a 25 millió forint – nem csak egy fiatal lakhatását segítenék

Ezzel egy bántalmazott fiú, ma már fiatal felnőtt lakhatását szeretnék biztosítani, mivel jelenleg hajléktalan. Az összeg egy óra alatt összegyűlt, sőt, már a 2,5-szerese is.

A tegnapi Odakint most szörnyek járnak! címmel a gyermekvédelmi rendszer megváltoztatása iránt tartott demonstráció végén Gulyás Márton műsorvetető bejelentette, hogy az Utcáról Lakásba Egyesülettel közösen egy alapot hoznak létre, amellyel támogatják egy bántalmazott fiú, a szakellátásból kikerült fiatal felnőtt, jelenleg hajléktalan fiatal lakhatását.

Ahogy a helyszínen elmondták, ez az alap nem képes megoldani az ellátórendszer kirívó hiányosságait, de felmutatja a társadalmi összefogást a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert ami garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését

Információk szerint a pénz nem hogy a héten (ami az eredeti cél volt), de már egy óra alatt összegyűlt. A Nem akarok beleszólni Instagram-oldalán már azt írták, hogy a Hősök terén összejött 17 millió forint mellé már 49 millió forint utalás érkezett, vagyis 66 milliónál tart a gyűjtés.

Gulyásék azt mondták, ezek után minden egyes 25 millió forinttal egy újabb, hasonló sorsú fiatal lakhatását szeretnék támogatni. Mint ahogy arra is ígéretet tettek, hogy a beérkező pénzekkel transzparensen elszámolnak.

Forrás: hvg.hu
Borítókép forrása: Pottyondy Edina Youtube csatornája

adománygyűjtésGulyás MártonOdakint most szörnyek járnakUtcáról Lakásba Egyesület