Délután is üzemzavar volt a tram-train vonalán

A Népkertig közlekedtek a vásárhelyi Nagyállomásról érkezett vasútvillamosok, ott az utasoknak át kellett szállniuk. És vica versa. Olvasónk fotóján: a tram-train a Szeged-Békéscsaba vonalra futottak be Népkertnél.

Szerencsétlenül kezdődött a tram-train mai közlekedése, miután, mint már megírtuk, hajnalban villám csapott Kopácsnál a biztosítóberendezésbe, ezért az utasok a Vásárhelyen hiába vártak a 6.47-es tram-train indulására. Az később ugyan elindult, de Kopáncsnál már – a vasútvillamoson utazók szerint – vagy hat szerelvény várakozott. Az utasok egyébként csak reggel 8 után érkeztek meg Szegedre.

A menetrend egyébként dél körülre nagyjából helyreállt, a vasúttársaság járatritkítással oldotta meg. Egyébként a hagyományos vasút közeledésében is fennakadások voltak, a Szegedről Békáscsabára indult vonat csak Népkertig közlekedett reggel, ahogy az Orosházáról Szegedre indult is. Az utasok itt pótbuszra szállhattak.

Kora délután már a Népkertnél akadt probléma, ugyanis elromlott a váltó így a tram-train szerelvény nem tért le a Szeged-Békéscsaba közti vonalról, az utasokat így a kisállomáson szállították le. A Nagyállomás és a Népkert közt közlekedő vasútvillamosok pedig csak a városon belül közlekedtek.

A hibát negyed 5-re elhárították.

átszállásNépkertszerelvénytram-trainVásárhelyvasútvillamos