De kihez ment pénzt számolva a miniszterelnök?

A 444.hu stábja készített egy meglehetősen furcsa videót a minap arról, hogy Orbán Viktor pénzt számolva megy be egy ferencvárosi társasházba. (A címlapképen egy kocka a videóból.) De kihez ment és mit keresett ott? Egy kis összeesküvés-elmélet.

Két napja – ahogy állítólag keddenként – Orbán Viktor miniszterelnök egy ferencvárosi utcában kiszállt a szolgálati kisbuszból, farmerban, zakóban – mely alá nem inget, hanem pólót vett -, majd a belső zsebéből kihúzott tízezreseket számlálva bement egy Közraktár utcai társasházba. A kamerával, mikrofonnal felszerelt újságírók ugyan megkérdezték tőle, hogy le kell-e mondani Matolcsynak (egy most írásunk szempontjából lényegtelen, amúgy meg nagyon is lényeges ok miatt), de nem válaszolt a kérdésre. Testőrei fedezésében csupán kétszer szólalt meg, azt mondta: „Jó reggelt!”, illetve, hogy „Szép napot!”.

Szöget üt az ember fejébe, vajon kihez, vagy hová ment, és miért már az utcán számolta a pénzt? Ez utóbbi csak a nagyon egyszerű emberek körében szokás – ha nem nagyot tévedünk.

A videóban jó azonosítható, hogy a Budapest IX. kerületi Közraktár utca 24 . ajtaján nyitott be, ahol több vállalkozás is működik.

A nyugat.hu a Gyulyáságyú Média munkatársai oknyomozása alapján azt írta, hogy a miniszterelnök – akit a lakók egy része látott bemenni az épületbe -, ha nem egy Fidesz-közeli popzenészt keres fel rendszeresen, akkor lehet (de észszerűtlen), hogy szépségstúdiót. De előfordulhat, hogy egy „életműhelyt”, ahol életvezetési-, önismereti („coaching”)- és dietetikai (táplálkozási) tanácsadást, pszichológiai terápiát, valamint gyógytornát kínálnak. Ide be is csengettek a lap munkatársai, de közölték velük, a vendégeikről nem adhatnak ki információt.

Ennél pikánsabb lehet, hogy a társasházban lakik a vagyonkezeléssel foglalkozó, 100 ezer euróval alapított, Mikro Kapitál Hungary Kft. egyik felsővezetője, az orosz Valeria Elfimova. A Luxemburgban bejegyzett anyacég – melynek Kahasztánban, Fehéroroszországban, Oroszországban, Moldovában, Tadzsikisztánban, a Cseh Köztársaságban, Svájcban, de Romániában, Üzbegisztánban és Olaszországban is vannak érdekeltségei -, innovatív mikrofinanszírozási és hatásfinanszírozási szolgáltatásokat nyújt.

Vajon a miniszterelnök, pénzzel a kezében, adósként vagy befektetőként hozzájuk mehetett?

Ez is nagyon észszerűtlennek tűnik.

A rejtélyt nem oldotta meg Havasi Bertalan sem, akit a Telex keresett meg ez ügyben. A miniszterelnök sajtófőnöke annyit közölt: „Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni, csak a munkájával és a hivatalos tevékenységével kapcsolatban. A sajtófőnöki jelenlétet a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének megőrzésében való közreműködés indokolhatja.”

Igaz a videó végén ő is feltűnt.

444.hubefektetéskapitálközraktár utcaminiszterelnökOrbán Viktorpénz