Csütörtöktől jön a cidri, hétvégén hajnali fagy is lehet

Szerdáig a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok fölött várható, utána viszont lehűlés várható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Pénteken sok napsütés várható, majd a nap második felében nyugat felől fátyolfelhőzet kezd az ország fölé húzódni. Csapadék nem várható, többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet Vásárhelyen 12 fok körül valószínű.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős ég lehet a jellemző. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Hajnalban 1-2 fok várható, nappal legfeljebb 17 fokra emelkedik a hőmérséklet Hódmezővásárhelyen.

előrejelzésOrszágos Meteorológiai Szolgálat