Csütörtöktől igényelhető a szociális tűzifa és a karácsony előtti támogatás

Az idén is kapnak a rászoruló nyugdíjasok karácsony előtti támogatást, illetve lesz szociális tűzifaosztás is. November 2. és 15. között lehet kérvényezni ezeket. A kép a tavalyi tűzifaosztáson készült.

Az idén elsősorban azok az időskorú vásárhelyiek kérhetnek az önkormányzattól karácsony előtti 15 ezer forintos támogatást, akiknek a nyugdíja vagy nyugdíjszerű ellátása nem éri el a havi 142 ezer 500 forintot.

A támogatás iránti igénylőlapot a városháza portáján vehetik át, majd azt kitöltve a földszint 13-as irodában lehet leadni, legkésőbb november 15-ig.

A szociális tűzifa iránti kérelmeket is csütörtöktől lehet leadni a városházán. Ezt azok kérhetik, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 142 ezer 500 forintot, egyedülállók esetén a havi 171 ezer forintot.

– Az önkormányzat az idén is nagy mennyiségű tűzifával segíti a rászorultakat. A fa egy részét a város vásárolta, más része pedig az augusztus 5-i viharban kidőlt fákból származik – mondta Laczkó Judit irodavezető, aki hozzátette a kérelmek elbírálása után a fát december elején, illetve januárban osztják majd ki.

A város honlapján tájékozódhatnak arról, milyen igazolásokat kell mellékelniük a személyesen leadható kérelem mellé.

karácsonyLaczkó Juditönkormányzatszociális tűzifatámogatásVásárhely