Csütörtökön oltottak a hajléktalanszállón is

A Kovács Küry időskorúak otthona után csütörtökön a hajléktalanszálló lakói és munkatársai is megkaphatták a koronavírus elleni vakcina második injekcióját. Ebben a szociális intézményben is viszonylag magas volt az oltási hajlandóság, a bentlakók 50 míg a dolgozók több mint 80 százaléka élt a lehetőséggel.

Még Csütörtök reggel a hódmezővásárhelyi hajléktalanszálló közel 30 bentlakója és 7 dolgozója is megkaphatta a koronavírus elleni védőoltást. A Magyarországra érkező vakcinák száma folyamatosan nő, így Csongrád-Csanád megyében is egyre többen részesülhetnek a védettséget jelentő injekcióból.

Ezen a héten a szociális intézményekben már a második adag oltóanyagot kaphatják meg az érintettek, 55 helyszínen csaknem 3000 fő. A munkában minden kórház részt vesz, így 67 oltócsoport járja a megyét.

A hajléktalanszálló lakói körében több mint 50%-os oltási hajlandóság mutatkozott csütörtökön, ez a dolgozók körében magasabb, 80% körüli volt. Egy oltócsapat óránként nagyjából 20 főt tud beoltani, így gyorsan végeztek a hódmezővásárhelyi szállón is.

hajléktalanszállóvédőoltás