Csütörtökön ingyenes BikeSafe regisztráció lesz Vásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság parkolójában 2024.07.11-én BikeSafe regisztrációt tartanak. Azt kérik, vigyük magunkkal a kerékpárt, személyazonosító igazolványt, valamint a kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, garanciajegy, adásvételi szerződés).

A Regisztráló PONT a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság parkolójában lesz (Lázár u. 6-8.), az ingyenes lehetőséggel július 11-én 14–17 óra között élhetünk.

A BikeSafe program a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja. A legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.

Mándoki Anna rendőr főhadnagy a tavalyi regisztráció során a Hódpressnek elmondta: a kerékpárok közhiteles nyilvántartása megkönnyíti a lefoglalt kerékpárok tulajdonosai megtalálását, hiszen előfordult már, hogy az ellopott bicikliket megtalálták ugyan, de azt nem tudták, hogy azok kié is voltak. A regisztrált bicikliknél pedig tudni fogják. A Bikesafe matrica pedig talán visszatartja majd a tolvajokat.

bicikliBikeSafeHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságkerékpárnyilvántartás