Csütörtökön bárki megtanulhatja a bonbonkészítést a Corvinban

A foglalkozáson résztvevők olyan alapvető fogásokat és trükköket sajátíthatnak el, amelyek birtokában otthon is gyerekjáték lesz az édes finomságok elkészítése. A képen: édességek is készültek az iskolában a Mesterségek éjjelére.

Egyre nagyobb divatjuk van a kézműves workshopoknak, szívesen ismerkednek az emberek kreatív, alkotó tevékenységekkel. Erre a társadalmi igényre figyelve hirdette meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola „Édes alapok” elnevezésű bonbonkészítő workshopját, melyet április 6-án, csütörtökön rendeznek meg. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a programra, – előképzettségtől függetlenül – akik érdeklődnek a kézműves cukrászat és annak speciális fajtája iránt.

Csokoládét csak szeretettel lehet készíteni – állítja Bereczkiné Palócz Gyöngyi cukrász oktató, aki a program házigazdája. Egy tálka saját készítésű bonbon kreatív, ötletes és esztétikus ajándék lehet, valamint a baráti összejöveteleket, családi ünnepeket is megédesítheti. A tizenöt éves oktatói múlttal és számos versenyeredménnyel rendelkező Bereczkiné Palócz Gyöngyi gondosan állította össze a workshop tematikáját. Fehér és étcsokoládé felhasználásával készül majd speciális krémmel töltött trüffel golyó, méghozzá kétféle: rumos-diós fehér és étcsokoládés rumos változat. A töltött bonbon szintén csokoládés tölteléke, az ún. ganázs (franciául ganache) valódi gyümölcsök felhasználásával készül.

A foglalkozáson résztvevők olyan alapvető fogásokat és trükköket sajátíthatnak el, amelyek birtokában otthon is gyerekjáték lesz az édes finomságok elkészítése. De ha valaki csak a kultikus Csokoládé című film miatt kóstolna bele a bonbonkészítésbe, akkor is bizonyosan nagy öröm lesz számára a foglalkozáson való részvétel – közölte Kovács Ágnes.

A bonbonkészítő workshopra jelentkezni Czékmán Szilvia iskolatitkárnál lehet személyesen az iskolában vagy telefonon a 62-242-011-es számon lehet.

bonbonCorvin Mátyás Technikumédességgasztrotrükkök