Csütörtökig nyilatkozhatnak a vállalkozások, a teljes iparűzési adót a városnak adják-e

A kis- és középvállalkozásoknak 2021. február 25-éig kell nyilatkozniuk az iparűzési adó-kedvezményről: akarják-e ezzel továbbra is a hódmezővásárhelyi önkormányzatot gyarapítani, vagy élnek a kormány kínálta lehetőséggel.

A kis- és középvállalkozások számára a kormány még decemberben jelentette be, hogy a helyi iparűzési adó mértékét felére csökkenti. Azonban a vállalkozásoknak a jogosultság fennállásának feltételeiről 2021. február 25-éig mindenképpen nyilatkozni kell – hívja fel a figyelmet a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A nyilatkozatokat a 21NYHIPA nyomtatvány kitöltésével és a NAV-hoz való beküldésével lehet megtenni. Fontos, hogy az adatok pontosan kerüljenek megadásra annak érdekében, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a megfelelő települési önkormányzat részére tudják azt továbbítani – közölte a kamara.

Az iparűzési adóról már többször írtunk. Az önkormányzat tájékoztatása szerint számos vállalkozó kereste meg a hivatalt, akik úgy vélik, az iparűzési adó befizetésük továbbra is a városnál lenne jó helyen. A Vásárhelyi Médiacentrum érdeklődésére a 19 főt foglalkoztató Gordiusz Kft. ügyvezetője, Nagy Sándor elmondta, nekik nem olyan nagy tétel az elengedett 1%, ezért a teljes összeget befizetik majd.

Amennyiben az iparűzési adójával kapcsolatban további kérdése van bárkinek, hívhatja a 62/530-156-os közvetlen telefonszámot, vagy az ado@hodmezovasarhely.hu e-mail címre is írhat, illetve személyesen a Polgármesteri Hivatal fsz. 14. irodáján is felteheti kérdéseit.

iparűzési adóköltségvetés