Csúszópénzért cserébe vizsga nélkül állított ki horgászengedélyeket egy vásárhelyi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a hódmezővásárhelyi férfinak az ügyében, akit vesztegetés elfogadásának a bűntette és más bűncselekmény miatt a Szegedi Törvényszék nem jogerősen 1 év szabadságvesztésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 200.000 forint pénzbüntetésre ítélt, valamint 30.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el – közölte az ügyészség.

Az ítélet szerint a férfi egy horgászegyesület tagjaként összesen 40.000 forint fejében a kötelező vizsga letétele nélkül horgászengedélyt és fogási naplót állított ki és adott át két személynek. A férfi a Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a bűnösséget beismerő nyilatkozatot tett, amelyet az elsőfokú bíróság elfogadott és ítéletet hozott.

A férfi és védője az ítélet ellen a büntetés enyhítése végett jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség átiratában kifejtette, hogy a büntetett előéletű és korrupciós bűncselekményt elkövető férfival szemben kizárólag végrehajtandó szabadságvesztéssel érhetőek el a büntetési célok, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítvány.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

HódmezővásárhelyhorgászatÜgyészség