Csongrád megye fideszes polgármesterei kényszerből tettek hűségesküt Lázár János mellett?

Az elmúlt héten Csongrád-Csanád megye fideszes polgármesterei nyílt levélben üzenték meg Márki-Zay Péternek, hogy a megye településeire ne hurcolja be a „megosztó” politikát. A településvezetők ezzel arra utaltak, hogy Csongrád megyében csak a Fidesz kampányát látják szívesen, az ellenzék által szervezett eseményeket elutasítják. Erre nem sokkal később már reagált az Egységben Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltje, jelezve, hogy azokra a településekre is el fog menni, ahol a polgármesterek nem látnák szívesen. A magyarcsanádi polgármester, Farkas János kezdeményezte nyilatkozatot az ellenzéki, vagy ténylegesen független polgármesterek nem írták alá. Márki-Zay Péter szerint a fideszes polgármestereket saját pártjuk vezérkara kényszerítette az állásfoglalás megfogalmazására és aláírására. Tudható, hogy a megye parlamenti képviselői helyéért az ellenzéki, Márki-Zay Péter és a fideszes Lázár János küzd majd meg.

Márki-Zay Péter nyílt levele:

Tisztelt és kedves Polgármestertársaim!

Tisztelt Dorotovicsné Gulyás Judit asszony, Szekeres Ferenc úr, Csjernik Zoltán úr, Hajnal Gábor úr, Horváth Lajos úr, Szirbik Imre úr, Galgóczkiné Krobák Mária asszony, Farkas János úr, Farkas Éva Erzsébet asszony, Drimba Tibor úr, Lőrincz Tibor úr, Kolozsvári Rozália asszony, Simonné Sinkó Erika asszony, Radó Tibor úr és végül, de nem utolsó sorban Szél István úr!

A héten eljutott hozzám az egy hónappal ezelőtt keltezett, de a kormánypárti helyi sajtóban csak később megjelentetett leveletek, azt köszönettel megkaptam, jókívánságaitokat hálásan köszönöm. Különösen köszönöm, hogy kifejeztétek együttműködési szándékotokat választási győzelmem esetére, én is szeretném ezt viszonozni, megígérem az alábbiakat:

1. Lázár János méltán népszerűtlen uralkodása után soha többé nem kényszeríthet senki Benneteket hasonló, spontánnak egyáltalán nem nevezhető pártpolitikai kiállásra saját lelkiismeretetekkel szemben.

2. Orbán Viktor és Lázár János közös erővel való leváltása után településeitek nem csak akkor kapja meg az ott lakóknak járó támogatást a kormánytól és az Uniótól, ha a kormánnyal készségesen együttműködő a vezetése

3. Lázár János leváltása után soha többé nem kell szavazatokat szállítanotok egy járda vagy kerékpárút érdekében, a támogatásokat lakosságarányosan, normatív alapon osztjuk szét a települések között, pártállástól függetlenül.

4. Minden település több és hasznosabb fejlesztést fog kapni, nem kell a képviselő barátaival és üzletfeleivel szerződni, nem kell az árból 20, 30, esetenként 80%-ot visszaosztani papírzacskóban vagy szemeteszsákban, és Ti magatok választhatjátok ki, mire kértek és kaptok állami forrásokat.

5. Az orbáni pártállam bukásával településeitek igény esetén visszakapják a Fidesz által elvett vagy bezárt iskolákat, egészségügyi intézményeket, kórházi osztályokat, és visszakapják bevételeiket és hatásköreiket is, például az építéshatóságot. Április 3. után végre nem az állampártot kell képviselnetek a lakosok felé, hanem a lakosságot akár az állammal szemben is.

Szabadságotok záloga a rendszerváltás, Magyarország ezer éves történelmének legkorruptabb kormányának és térségünk legkorruptabb képviselőjének leváltása. Április 3 után nemcsak helyreállítjuk az önkormányzatiságot, visszaadjuk önállóságotokat és szabadságotokat, de felelősségre vonjuk a tolvajokat, lesz elszámoltatás – melyben az eddigi korrupciós ügyek feltárásával, vádalkuval eljutunk a főbűnösökig, akiknek bűnhődniük kell a polgáraitoktól elvett százmilliókért és milliárdokért. Rogánék loptak a migránsbetelepítésből, Lázárék a trafikmutyiból, Tiborczék a közvilágításból, Völnerék a végrehajtásból, Kövérék a határon túliak pénzéből, és még folytathatnánk a sort.

A tolvajok leváltása után soha többé nem fordulhat elő, hogy egy képviselő:

– kastélyt építsen magának a város határában és azt letagadja

– még a kastélyhoz vezető utat is ellopja, hogy aztán lebukása után 20 milliónyi tartozást kelljen megfizetnie

– 20 milliós vadászatokat szervezzen, amire nincs adózott jövedelme

– állami pénzen próbáljon meg titokzatos kísérőjével luxusszállodákba járni

– lézerblokkolóval védekezzen a szabálytalan közlekedése következményei ellen

– lenézze a szegényeket, a cigányokat, és tolvajnak nevezze a közmunkásokat

– eladósítsa és elsötétítse városát, folyamatos minőségi és biztonsági problémákkal terhelt fejlesztésekkel hencegjen

– semmibe vegye ígéreteit a munkahelyteremtésre vagy a sírmegváltási díj eltörlésére

– évente egyetlen egyszer szólaljon fel a parlamentben

– és ne merjen kiállni egy nyílt vitára politikai kihívójával

– és saját miniszterelnöke leváltására törekedjen

Hódmezővásárhelyen megmutattuk, hogy a korrupció és megfélemlítés felszámolásával a hatalom szeretetét felváltotta a szeretet hatalma, ezzel mindössze négy év alatt is csodálatos eredményeket tudtunk elérni:

– teljesen eltöröltük az ország addigi legmagasabb lakossági építményadóját és 30%-kal csökkentettük a vállalkozásokét 

– visszafizettünk a Lázár Jánostól örökölt, hazug módon letagadott tízmilliárdos adósság több mint felét

– kicseréltük a Lázár-Tiborcz-féle LED-lámpákat és felvilágosítottuk a várost

– minden utcában és minden házban bevezettük a szelektív hulladékgyűjtést

– fenntartható körforgalmakat alakítottunk ki és kitisztítottuk parkerdőt

– városkártyát vezettünk be számos kedvezménnyel, ifjúsági klubot nyitottunk, játszótereket és strandot fejlesztettünk

– ingyenes óránkénti autóbuszjáratokat közlekedtetünk még azokban a városrészekben is, ahol korábban nem járt busz – és mindez nem többe, hanem kevesebbe került a városnak

– roma felzárkóztató programot indítottunk, tízujjas vakon gépelési, szövegértési és angol nyelvi tanfolyammal a gyerekeknek

– helyi védelem alá vontunk számos házat és utcát, világelsőként online emléktábláival láttuk el városunk védett épületeit

– önkéntesekkel és adományokból, pártfüggetlenül vezetjük a várost, én vagyok az egyetlen politikusként, aki kampánybevételeivel és kiadásaival is mindig fillérre elszámolt 

Hogy a vásárhelyi polgárok mennyire értékelik a tisztességet és becsületet a közéletben, azt nemcsak az mutatja, hogy kétszer megválasztottak nagy többséggel, hogy a tíz körzetünkből kilencet megnyertünk, hogy az előválasztáson is kiemelkedően sokan támogattak, hanem az is, hogy míg a jelenlegi fideszes képviselőt soha nem látni a városban, én gyalog járok a hivatalba és bárkivel szóba állok, bárkinek segítek. Ezt a tisztességes hozzáállást és ezt a szabadságot és korrupciómentes fejlődést kínálom most fel az Önök településeinek is, MERT OKOSABBAK VAGYUNK, ÉS NEM LOPUNK!

Már csak április 3-ig kell várniuk arra, hogy Önök is nyilvánosan felvállalhatják valódi véleményüket. Hittel vallom, hogy abból a gödörből, amelybe Orbán Viktor és a Fidesz taszította az országot, az út nem jobbra és nem balra vezet, hanem csak felfelé!

Őszinte barátsággal:

dr. Márki-Zay Péter

közgazdász, villamosmérnök, polgármester, képviselőjelölt, és hétgyermekes, valódi keresztény családapa

Egységben MagyarországértLázár JánosMárki-Zay Péternyílt levél