Csongrád-Csanád vármegyében a beruházások és a lakásépítések szárnyaltak 2022-ben

A kiskereskedelmi forgalom is bővült a Központi Statisztikai Hivatal összesítése szerint vármegyénkben.

A foglalkoztatottak száma 2022 III. negyedévében 1,7%-kal nőtt, a munkanélkülieké 8,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Előbbi növekedésének és utóbbi csökkenésének mértéke egyaránt meghaladta az országos folyamatét. A foglalkoztatási arány (74,5%) szinte megegyezett a hazai átlaggal, a munkanélküliségi ráta (2,3%) az egyik legkedvezőbb volt a főváros és a megyék körében.

2022 I–III. negyedévében a telephelyi adatok alapján az ipar termelése 2,9%-kal nőtt (a III. negyedévet viszont csökkenés jellemezte), a megyei székhelyű építőipari szervezetek teljesítménye 4,5%-kal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A beruházások volumene 18%-kal bővült, ami az egyik legjelentősebb volt a főváros és a megyék körében. Az épített lakások száma közel háromszor annyi volt, mint az előző év azonos időszakában, a jelentős növekedést részben az alacsony bázisérték okozta.

Július–szeptemberben a megyék többségéhez hasonlóan kevesebb vendégéjszakát töltöttek a vendégek a kereskedelmi szálláshelyeken, mint 2021 azonos időszakában. A kiskereskedelmi forgalom volumene 2022 I–III. negyedévében az országos átlagnál nagyobb mértékben, 9,3%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz mérten.

Csongrád-Csanád vármegyeKözponti Statisztikai Hivatal