Csongrád-Csanád megyében mérték be a második legtöbb gyorshajtót április végén

1607 sofőr lépte át a traffipaxok előtt a megengedett legnagyobb sebességet.

Az április végi „Speed” páneurópai sebességellenőrző akciót, amelyben a magyar rendőrség is részt vett, a ROADPOL szervezet (Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) intézkedési terve alapján hajtották végre. Április 17 és 23 között minden nap az átlagosnál nagyobb számban végzett sebességellenőrzést a rendőrség. Ezen a héten zajlott a „Speedmarathon” elnevezésű 24 órás intenzív sebességellenőrzési időszak is, ennek az eredményei azonban nem számítanak bele a „Speed” akció eredményeibe, ezt a ROADPOL és a magyar rendőrség is külön értékeli.

A „Speed” során Magyarországon 13 919 járművezetővel szemben intézkedtek az ellenőrzést végző rendőrök, összehasonlításként a tavaly, március végén lezajlott „Speed” ellenőrzés időszakában, szintén egy hét alatt 7709 gyorshajtót értek tetten – számolt be a kreszvaltozas.hu.

A legtöbb járművezető ellen nem meglepő módon Budapesten intézkedtek: 2810 gyorshajtó akadt fenn a hálón a fővárosban. A képzeletbeli dobogó második helyére a Csongrád-Csanád vármegyei gyorshajtók kerültek fel, ott 1607 sofőr lépte át a traffipaxok előtt a megengedett legnagyobb sebességet.

Csongrád-Csanád megyegyorshajtásrendőrségTraffipax