Csongrád-Csanád megye gyógyszerészei jelezhették igényüket az oltásra

390 gyógyszerész és gyógyszertári dolgozó adta le igényét a koronavírus fertőzés elleni védőoltásra Csongrád-Csanád megyében. Az igényfelmérést a Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei szervezetének elnöke, Kőhegyi Ferenc végezte a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ megkeresését követően. A jelentkezési határidő csütörtök 0 óra volt, kizáró tényezőként szerepelt ha valaki az elmúlt hat hónapban covid-19 fertőzött volt, illetve várandós vagy szoptatós kismama. Az oltás időpontjáról még nincs pontos információ, egy két nappal a beadás előtt értesítik majd az érintetteket.

Hamarosan megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást a gyógyszerészek is. A hét elején ugyanis a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ felkérte Kőhegyi Ferencet, hogy állítsa össze a listát, akik beadatnák maguknak a védőoltást.

Kőhegyi Ferenc elmondta, ma összesítettek, és 390 személy jelentkezett az oltásra a megyéből. A névsort patikánként lebontva küldték el. Hozzátette, az oltás pontos időpontjáról még nem tudnak a gyógyszerészek, az ő vásárhelyi gyógyszertárában mindenki felveszi az oltást. Kőhegyi úgy látja, ez a leghatékonyabb módja a vírus megfékezésére, és természetesen erre bíztatnak mindenkit.

Kőhegyi Ferenc szerint ez a felelős magatartás, kötelességük nekik a gyógyszertárban magukat is beoltatni, és a lakosság figyelmét is felhívni, hogy egy nagyon komoly dologról van szó.

Kőhegyi FerencMagyar Gyógyszerészi Kamaravédőoltás