Csobog a szökőkút a Hősök terén

Helyi vállalkozások támogatásával újult meg a szökőkút a hódmezővásárhelyi Hősök terén. A beruházás keretében a több mint 20 éve üzemen kívül álló csobogót tették szebbé és gazdaságosabban üzemeltethetővé egy földbe süllyesztett új vízműakna segítségével. A több mint 10 millió forintos összköltségű beruházást a Vásárhelyi Gazdaságfejlesztési Egyesület vállalkozásai finanszírozzák péntektől pedig a vásárhelyiek is gyönyörködhetnek benne.

Június közepén indult a munka a Hódmezővásárhelyi Hősök terén azzal a céllal, hogy a tram-train és a helyi járatos buszok fordulója miatt forgalmassá vált terület új arculatot kapjon. A szökőkút rekonstrukciójának első napján Márki-Zay Péter a felajánló vállalkozók önzetlenségéről beszélt a több, mint 20 éve üzemen kívül álló csobogónál.

A szökőkutat már üzembe is helyezték, a régi elemek mellé, új látványos fúvókákat is kapott a rendszer. Emellett a beruházás fontos eleme egy új vízműakna, melynek segítségével a szökőkút havi 1,5 milliós működtetési költsége szinte nullára csökkenthető. A 10 milliós projekt azonban csak egy kezdeti lépés, a tervek szerint a Hősök tere teljes területét új padokkal, térburkolattal és parkosítással teszik még vonzóbbá a jövőben.

Hősök tereKendi ImreSebők-Papp Imreszökőkút