Csinálták a fesztivált a Cseresnyés kollégisták

Két éve nem szerveződött országos fesztivál az Arany János Programban résztvevő intézmények diákjai számára a covid miatt, ezért a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Cseresnyés Kollégiumában különös örömmel készültek az idén meghirdetett rendezvényre.

Az eredetileg az ukrán határ melletti Vásárosnaményba tervezett verseny Szekszárd segítségével valósult meg, így biztonságos körülmények között találkozhattak az AJKP-AJKSZP-s diákok. A HSZC Cseresnyés Kollégiumot tizenegy AJKP-s diák képviselte a következő művészeti kategóriákban: tánc (Horváth Vanda-Vaskó Vanda), fotó (Fülöp Tamás), próza (Vaskó Vanda), színpad (202. közösség tagjai). A kétnapos program első feladata egy kollégiumot bemutató ismerkedési est keretében adott lehetőséget diákjainknak.

A humoros jelenetben az 1969-es év egyik emlékezetes csínytevését mutattak be a mai diákok stílusában: így kötötték össze kollégium múltját és jelenét. Szintén múltidéző perceknek lehettek tanúi Gregusné Dávid Katalin novellája felolvasása kapcsán, amely a generációkat összekötő csodákról szólt. A fotókat készítő diák nagypapája generációjának portréival aratott osztatlan sikert. Az igazán mai, lendületes tánc-duó produkciója elismerést váltott ki a nézőkből és az értékelő kollégákból egyaránt. A színpadi jelenetet az Indul a bakterház című film ihlette. A történetből felvillantott pillanatképek a kreatív, humoros előadásnak járó elismerést kapta az értékelés során.

Büszkék vagyunk arra is, hogy a közönségszavazat során jelölést kapott a mi előadásunk is – a negyven lehetséges produkcióból – ez összesen kilenc előadónak sikerült velünk együtt. A speciális fejlesztést igénylő tanulótól a profi szinten felkészített diákokig széles skálán mozgott a résztvevők köre; a szervezők és a felkészítő tanárok együttes döntése alapján helyezések helyett oklevélben megfogalmazott személyes értékelést és díjazást kapott minden résztvevő. Ennek fényében szívünknek különösen kedves élmény volt, hogy ezen a fesztiválon résztvevők lehettünk.

-számoltak be a programról a kollégium nevelőtanárai.

Cseresnyés KollégiumfesztiválHódmezővásárhelykolégium