A hétvégén rendezték a XVII. Pelikán Kupa Gasztronómiai Kiállítást és Versenyt Szolnokon, ahonnan arany és bronz minősítéssel tértek haza a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Turizmus-vendéglátás ágazatának tanulói.
Nagy Virág és Valkai Laura cukrásztanulók aranyérmet kaptak az általuk készített hagyományőrző Rigó Jancsiért, valamint a citromos mák-tarte, az epres sajttorta és a „Napraforgó” karamell díszmunka is hozzájárult eredményükhöz ‒ árulta el Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a lányok felkészítő oktatója. Koncz Kitti cukrásztanuló bátran már a felnőtt artisztika kategóriában indult. A zsűri bronzéremmel jutalmazta „Hajnalpír” fantázianevű karamellalkotását.
Kocsán Gréta, vendégtéri szaktechnikus tanuló először vállalkozott ilyen országos jelentőségű megmérettetésre. A versenyre oktatója, Mocsári Ernő készítette fel, részvételét pedig Kerekes Ádám támogatta, aki Gréti gyakorlati képzőhelyének, a Három Vidám Dugóhúzó Csárda és Rendezvényháznak a vezetője. Az elméleti kérdések megválaszolása után Grétinek egy hódmezővásárhelyi kötődésű díszasztalt kellett megterítenie. A hódmezővásárhelyi Barbár Erősember Sportegyesület augusztusi rendezvényére, a Barbár Kupára tervezett díszterítést a zsűri bronz minősítéssel jutalmazta.
Szintén először versenyeztek azok a szakács tanulók – Balázs Zsanett és Szécsényi Norbert ‒, akik okleveles elismerésben részesültek a Pelikán Kupán. A rendkívül összetett feladatsorra való felkészülésüket Török Ferenc oktató segítette. A négyfogásos menüsor és a négyféle művészien komponált „egyfalatos kínáló” (szaknyelven: fingerfood) olyan különlegességeket tartalmazott, mint a rose kacsamell gránátalma kaviárral, vagy a kaviárral töltött békacomb.