Csillagles lesz a csomorkányi romtemplomnál

Hangulatos esti programra, éjszakai csillaglesre várja az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság augusztus 14-én, pénteken a csomorkányi romtemplomhoz – írja a nemzeti park oldala.

A helyszín a Hódmezővásárhelyt Kardoskúttal összekötő műútról közelíthető meg, GPS koordináták: É46*26’18,74” K20*31’40,15”. Vendégeink az este 8.00 órakor kezdődő program keretében napnyugtáig egy érdekes előadást hallgathatnak meg. Szakvezetőnk mesél majd az itteni táj, a puszta történetéről, a csomorkányi templomról, s az egykori, Árpád-kori településről, Csomorkányról. Sötétedést követően teleszkóppal fürkésszük majd az augusztusi égboltot, a csillagokat, csillagképeket és gyönyörködhetünk a Perszeidák meteorrajban. Mivel a pusztában nincs olyan fényszennyezés, mint a településeken, így itt sokkal jobban láthatjuk majd az égbolt titkait.

Az esti csillaglesre igény szerint hozzanak magukkal enni-innivalót, esetleg egy pokrócot, amire le tudnak heveredni. A közös program 23.00 órakor véget ér, de akinek kedve van a pusztában tölteni az éjszakát is, az természetesen megteheti ezt, ha sátrat hoz magával.

A részvételi díj felnőtteknek 700, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. Felhívjuk figyelmüket, hogy a programon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. További információk és bejelentkezés Lengyel György tájegységvezetőnél a +3630 299 3758-as telefonszámon. Nem megfelelő időjárás (felhős égbolt, eső) esetén a programot nem tartjuk meg. A fotó illusztráció.

(kmnp.nemzetipark.gov.hu)

CsomorkányKörös-Maros Nemzeti Park