Cseri szerint Márki-Zay magának kedvezett az építményadó eltörlésével

Tegnap Cseri Tamás, a Fidesz hódmezővásárhely frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott, amelyre bár lapunkat nem hívták meg, beszámoltunk róla. Ezen a vásárhelyi kis- és középvállalkozások építmény- telek – és iparűzési adójának eltörlését javasolta a képviselő, többek közt a strandberuházás és a lapunkat is működtető Médiacentrum költségéből.

Márki-Zay Péter polgármester a mai sajtótájékoztatóval kapcsolatban lapunk kérdésére úgy reagált: az önkormányzat bevételei folyamatosan csökkennek, kiadásai nőnek, az említett helyi adókat nem tudja a város eltörölni. Hozzátette, hogy a beruházások akkor készülnek el, ha lesz rá forrás, a tájékoztatás most pedig kifejezetten fontos.

Erre ma viszontválaszt közölt Facebook-oldalán Cseri Tamás, aki lapunkat, ahol ő és pártja rendszeresen kap megszólalási lehetőséget, a polgármester „házi médiájának” nevezte. Szerinte a polgármester nem fontolta meg a javaslatait, és azt az elvet követi, hogy „mindenki fizesse be csak szépen sorjában a helyi adókat akkor is, ha éppen bevétel nélkül nézi az üres tányérokat az ebédlőasztalon”. Arról is írt, hogy a polgármester milliós fizetéssel rendelkezik, és ő járt jól azzal, hogy eltörölte a magánszemélyek építményadójának a 100 m² feletti részét is.

Márki-Zay Péter lapunk kérdésére Cseri posztjára reagált: ő nem kapta meg a párt javaslatait, de ha megkapja, megtárgyalják. Addig mint mondta, figyelik a fideszes vezetésű Makó önkormányzatának intézkedéseit, mert szerinte ott a Fidesznek van lehetősége bizonyítani. Ám hozzátette, a városban adót emeltek és megszüntették a szociális juttatások egy részét. Büszkék arra, hogy Hódmezővásárhelyen ilyet nem kellett tenniük eddig. Minden szükséges lépést meg fogunk tenni, hogy a dolgozók bérét ki tudjuk fizetni és a szolgáltatások működjenek a városban – húzta alá lapunknak a városvezető.

Cseri TamásMárki-Zay Péter