Cser-Palkovics András is aggódik az önkormányzatok energiaköltségei miatt

Igaz, Székesfehérvár Fideszes polgármesterének bejegyzéséből az olvasható ki, hogy a válság előidézője Európa és a háború, de azt írja, hogy sokszor már ajánlatot sem kapnak az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon. Ha kapnak, azt is a korábbiaknál sokszoros áron.

Facebook bejegyzésében írta ezt Cser-Palkovics. Az energiaválság, amely, ahogy írja, egész Európát fenyegeti, a kis közösségekre is lecsap Magyarországon.

Azt írja, nem véleménye szerint elsősorban még Európában már azon gondolkoznak, hogy lekapcsolják vagy korlátozzák a közvilágítást, bezárják az uszodákat, a sportlétesítményeket, a színházakat, lemondják a rendezvényeket, villogóra állítják a közlekedési lámpákat. Van, ahol nincs gáz a távfűtéshez, amott megduplázzák az árát, írja. Ezzel a döntéssel szerinte hamarosan a magyar önkormányzatok is szembesülhetnek.

Miközben azon meglátását is leírta, hogy már ajánlatot sem kapnak az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon. Egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni az önkormányzati intézményeknek. Ha pedig kapnak is ajánlatot, akkor a tavalyi árhoz képest sokszoros, immáron szinte tízszeres áron.

A válságot szerinte leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem lehet jól kezelni. Az önkormányzatok, írja nem okozói, hanem elszenvedői az energiaválságnak.

Cser-Palkovics Andrásönkormányzatiság