Csengelei tragikus baleset: feladta magát a cserbenhagyó sofőr

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magárahagyott egy motorost Csengele közelében – adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos oldalán.

A kétezer fős község melletti bekötőúton történt tragikus kimenetelű baleset után a vétkes sofőr ugyanis a kocsiját is maga mögött hagyva elmenekült a helyszínről. A nyomozás és tanúk meghallgatása után azonban megtalálták az 57 éves vélt elkövetőt, aki elrejtőzött, ezért nyomkövető kutyával keresték. Ezután ma reggel feladta magát. A helybeli lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon. 

A hatósági közlemény azt írja az eset körülményeiről – melyekről korábban még azt jelezték, hogy egyelőre nem tisztázottak -, hogy a terepjáró az úton haladva áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ekkor ütötte el az ott egyébként szabályosan közlekedő segédmotorost. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

BalesetCsengelerendőrségTragédia