Csendes kiállás lesz Szentesen a Horváth Mihály Gimnázium művészeti oktatása mellett

A szentesi, országos hírű irodalmi-drámai tagozatot működtető Horváth Mihály Gimnázium igazgatója váratlanul és indoklás nélkül, egyoldalúan felbontotta az együttműködési szerződést a budapesti Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnáziummal. A döntés során az igazgató teljesen figyelmen kívül hagyta az érintetteket, szülőket, diákokat, sőt a partnerintézmény képviselőit is – az eset az elmúlt hetekben derült ki.

A két intézmény között 25 éves szakmai együttműködés zajlott, amely segítette a tanulók előrehaladását, az egyedülálló képzés rengeteg sikert könyvelt el az évtizedek során. Sok kiemelkedő színművészünk, előadóművészünk, írónk és más művészeti területen tevékenykedő tehetségünk végezte ott a tanulmányait: például Alföldi Róbert, Gáspár Sándor és Nyáry Krisztián is, akik nyílt levelükben szintén a döntés felülvizsgálatát kérik.

Az aHang tájékoztatása szerint a Horváth Mihály Gimnázium és a diákok jövőjéért Szentes városvezetése és Varga Ferenc országgyűlési képviselő csendes kiállást szervez holnap, június 25-én 18 órától az iskola előtt (Szentes, Szent Imre herceg u. 2.).

Alföldi RóbertHorváth Mihály GimnáziumművészetNyáry KrisztiánSzentesTüntetésVarga Ferenc