Csapatban is vidékbajnokságot nyertek a Csomorkány SE tőrözői

A hétvégi szolnoki versenyen bizonyítottak a vásárhelyi sportolók, de helytálltak a somorjai kadét EFC-n is.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a felnőtt vidékbajnokság első napján az egyesület Bíró Panna személyében új vidékbajnokot avatott. Panna mellett Csordás Eszter is érmes helyezést ért el, ő lett a 6. legjobb női tőröző.

A lányokkal egyidejűleg versenyeztek férfi párbajtőrözők is, ahol a legjobb eredményt Tóth Dániel (47.) érte el, őt követte Miskolczi Miklós (57.) és Sós Csaba (65.).

Délután a női párbajtőrözők mezőnyében négy vásárhelyi versenyző is pástra állt. Legeredményesebb közülük Nyíri Hanna, aki klubtársával Bíró Pannával került össze a legjobb 16 közé jutásért. Hanna végül a 15. helyen fejezte be a versenyét, míg Panna a 18. helyen zárt szombaton. A lányokat nem sokkal lemaradva követte a 26. Kindlik Dóra és a 32. Csordás Eszter.

Az egyéni versenyszámok után vasárnap a női tőr csapatban is vidékbajnokok lettek.

Az aranyérmes csapat tagjai: Bíró Panna, Csordás Eszter, Kindlik Dóra és Nyíri Hanna.

A lányokkal egyidőben a férfi párbajtőrözőik is pástra álltak, ők a 10. helyen végeztek.

Kékesi Dóra, Sós Gréta és Gyapjas Hanna, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE versenyzői a hétvégén Somorján, a kadét EFC-n léptek pástra.

Szombaton az egyéni verseny legjobb vásárhelyi versenyzője Gyapjas Hanna lett, aki fantasztikus vívással bejutott a legjobb 16 közé, majd ott a 16. helyen fejezte be a versenyzést. Másik két klubtársa nem jutott be a legjobb 64-be, Sós Gréta a 71., míg Kékesi Dóra a 114. helyen zárta a verseny első napját.

A második nap a csapatversenyről szólt, ahol Zsigmond Eszterrel kiegészülve, Magyarország 3. csapataként a 15. helyig jutottak!  – adta hírül az egyesület.

Csomorkány SEHódmezővásárhelynőiSzolnoktőrvidékbajnokság