Csalódást okozott a HVSC a szezonnyitón

Hazai pályán nem tudta megismételni négy hónappal ezelőtti produkcióját Hódmezővásárhely OB I/B-s férfi vízilabdacsapata a tavaszi nyitányon.

Szeptember derekán a fővárosban megérdemelt győzelmet arattak az angyalföldiekkel szemben a vásárhelyi pólósok, így nem volt földöntúli elvárás, hogy az együttes megismételheti akkori teljesítményét a Gyarmati Dezső Sportuszodában szombaton. A vendég ASI nem törődött az előzményekkel, végig dominálta a mérkőzést, s noha a hazaiak háromszor is visszahozták döntetlenre az állást, az utolsó 10 percben megint sebességet váltottak a pestiek, és mondhatni számottevő előnnyel megnyerték a mérkőzést.

HVSC – ASI 11-15 (2-3, 4-5, 4-4, 1-3)

Szabó Tamás vezetőedző: „Nagyon csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy ezen a napon fogható lett volna a tabella 3. helyén álló ASI csapata. Végig futottunk az eredmény után, de sajnos minden alkalommal, mikor sikerült utolérni, vagy akár egy gólra megközelíteni őket, mindig jött egy nagyobb egyéni hiba, és újra elkezdett nőni a különbség. A 11 lőtt góllal akár még elégedettek is lehetnénk, igaz sok helyzet kimaradt a részünkről, de a 15 kapott gól rengeteg. Főleg annak fényében, hogy legalább 5 gólt ajándékba adtunk az ASI-nak. Külön bosszantó, hogy a blokkjaink nem voltak a helyén, az egész mérkőzés során talán három blokkunk volt, ami – tekintettel arra, hogy zónavédekezést játszottunk – nagyon kevés! Rendet kell tenni a fejekben, mert jövő pénteken az egri Eszterházy érkezik hozzánk, ami nagyon fontos meccs lesz, és ilyen védekezéssel, amit ma nyújtottunk, nem lesz sok esélyünk!”

Gyarmati Dezső SportuszodaHVSCOB I/Bvízilabda