Családi napot rendeztek a Kozmutza iskolában

Az arcfestés és a csillámtetoválás, no meg a gyümölcssaláta volt a sláger a családi napon. A gyerekek meglepetésére Bagi Mihály mindenkinek jégkrémmel kedveskedett.

A gyerekek és szüleiket Bagi Mihály edző-műsorvezető mozgatta meg már az családi nap elején, majd a gyerekek sokféle programon vettek részt – köszönhetően, hogy a fogyatékkal élő gyerekeknek otthont adó iskola 400 ezer forintot nyert a Tesco úgynevezett korongos szavazásán.

A programban a torna, a tánc és a zene mellett komolyabb elfoglaltságok is szerepeltek, így míg a felnőtteket véradásra is várták, a gyerekek és a felnőttek Golden Martin Yousef mentőtiszt, a vásárhelyi mentőállomás vezetője és segítségével sajátíthatták el a mesterséges lélegeztetés és a szívmasszás, azaz az újraélesztés alapfogásait, a két ambu-babán.

Golden Martin Yousef mutatja mit kell tenni, ha baj van

– Amikor a pályázat megjelent, Túriné Gál Anikó intézményvezető-helyettes azt mondta, ezt nekünk meg kell pályáznunk. Úgy gondoltuk, hogy olyan családi napot rendezünk majd, ha nyerünk, mely a szülőknek a gyerekeknek és bárki más érdeklődő részt vehet – mondta Farkas Miklós Józsefné kollégiumvezető. Hozzátette: az elnyert 400 ezer forintból 60 ezret a gyümölcssaláta alapanyagaira, azaz a gyümölcsökre fordítottak, a többit pedig gyerekek által kedvelt csillámtetoválásokra, hajfestő sprékre, a csillámtetoválásokra, a kézműves nyakláncok alapanyagaira fordították.

A gyümölcssalátát nagy élvezettel kanalazták a gyerekek és a felnőttek. Az utóbbiaknak alapos meglepetéssel, egy-egy tölcséres jégkrémmel készült Bagi Mihály, aki hosszú évek óta vesz részt az iskola családi napjain. – Azért támogatom az iskolát és a gyerekeket, mert úgy látom, sokkal kevesebb lehetőséget kínáló életben is lehet boldogan élni. Ezek a gyerekek segítségre szorulnak, s aki megteheti, annak kötelessége, hogy segítsen – fogalmazott az edző.

arcfestésfogyatékos gyerekekcsaládi napkozmutzaVásárhely