Családbarátság: megalázták és bántalmazták gyermeküket a monori szülők

A férfi a kislány anyja biztatására kézzel, vagy fakanállal verte az asszony kislányát, s nem engedték vacsorázni, mondván, hogy kövér, édességet soha nem kapott és az udvaron kellett futnia.

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy nő és férje ellen, akik a nő előző kapcsolatából származó gyermekét többször is megalázták, bántalmazták, és sokszor ok nélkül büntették.

A vádirat szerint a kislány 2014-ben született, de anyja már akkor sem volt együtt vér szerinti apjával. Az anya 5 évvel később élettársi kapcsolatot létesített egy férfival, akihez később feleségül ment. A család együtt élt Üllőn, és ekkor még velük lakott a lány nagyanyja is.

A férfi ugyan a nevére vette a gyermeket, de kezdettől fogva ridegen bánt vele. A nő azért, hogy férje ne forduljon tőle, az ő pártját fogta, így ő is elhidegült a kislányától, aki csak a nagymamával alakított ki szoros érzelmi kapcsolatot. Ez a helyzet tovább fokozódott, amikor a párnak 2020-ban közös gyermeke született. Ezt követően a nagymama elköltözött, ezzel pedig kezdetét vette a kislány teljes kizárása a családi életből.

A férfi a nő biztatására kézzel vagy fakanállal többször is testi fenyítést alkalmazott a kislányon. Emellett a beragasztották a száját, hogy ne beszéljen. A pár szerint az egyébként normál testalkatú kislány kövér volt, így előfordult, hogy nem engedték vacsorázni, illetve lelakatolták a hűtőszekrényt. Miközben közös gyermeküknek ajándékokat, illetve édességet vásároltak, a kislány soha nem kapott semmit. Az általuk vélelmezett túlsúlya miatt a szülők rendszeresen futtatták a lányt az udvaron, illetve volt, hogy a házból kizárták. Az udvart is vele takaríttatták, és szórakozásból megalázták. Volt, hogy azért kapott fakanállal édesanyjától, mert az utcán játszott más gyerekekkel. Ez nyomot is hagyott a kislány combjain.

A bántalmazás nyomainak észlelését követően az illetékes gyámügyi szerv a gyermeket kiemelte a családból és nevelőszülőknél helyezte el.

A vádlottak fizikai és érzelmi bántalmazása a sértettet traumatizálta, érzelmi, pszichés fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A Monori Járási Ügyészség a házaspárral szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette, az anya ellen továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt is vádat emelt.

anyabántalmazásgyermekvédelemkiskorú veszélyeztetésekislánykönnyű testi sértésmegalázásMonor