Csak leány kupára nevezett a HVSC

Nem nevezett a július derekán startoló fiú utánpótlás nyári kupasorozatra a HVSC, az augusztusi kezdésű leány tornákon viszont versenyeztetnek csapatot, csongrádi, kecskeméti és ceglédi játékosokkal kiegészülve, Alföld néven.

Nem csak a felnőtt élvonalt, hanem az utánpótlást is fel akarja rázni a tavaszi kényszerszünet után a Magyar Vízilabda Szövetség, ezért júliusban és augusztusban kupasorozatot szervez a fiataloknak. A fiúknál a gyermek, serdülő és ifjúsági korosztály már július 15-én megkezdi a megmérettetést, ezúttal azonban vásárhelyi csapatok nélkül.

– Nem neveztük be fiú csapatainkat. Összességében nem adottak még a feltételek a vízilabdázáshoz. Csak úszó sávokon tudtunk készülni az utóbbi időszakban. Ha végig edzünk, akkor 12 hónapos lenne a szezon. Most 5-6 hét alatt megpróbáltuk visszaszoktatni a gyerekeket az úszáshoz, 2-3 hét szünet után pedig elkezdjük a felkészülést a 2020/21-es bajnokságokra – adott magyarázatot lapunknak Pölös Gábor, a HVSC vezetőségi tagja.

Hozzátette, augusztusban szeretnének tornát rendezni, illetve indulni a környékbeli kupákon.

– A leány kupában indulunk egy közös csapattal, Alföld néven, amibe a Csongrád, a Kecskemét, a Cegléd és mi adunk játékosokat. Ez augusztusban lesz – mondta.

A versenykiírás szerint ezeket a találkozókat augusztus első, második, harmadik és ötödik hétvégéjén rendezik. A földrajzi elhelyezkedés alapján összeállított csoportok közül az „A” jelűben fognak szerepelni az alföldi lányok, ahol a Szentes, a Szeged és egy fővárosi együttes lesz az ellenfelük.

HVSCvízilabda