Csak az olimpikon tudta legyőzni a vásárhelyi tőrvívót

Papp Jázmin a csoportkörben 5 győzelemmel és 1 vereséggel nyolcadikként fordult a rangsorolásban. Egyetlen vereségét párizsi olimpikonunktól, a verseny későbbi győztesétől Pásztor Flórától szenvedte el. Fotó: Wolf Csaba.

A Budapesti Honvédban (BHSE) elrajtolt a Felnőtt Magyar Kupa mezőnye, dupla válogatóként szombaton és vasárnap is versenyezhettek a Csomorkány SE tőrözői.

A klubot Papp Jázmin, Gyapjas Hanna és Orosházi Csilla képviselte. Mind a hárman a második versenynapon szerepeltek jobban. Papp Jázmin a csoportkörben 5 győzelemmel és 1 vereséggel nyolcadikként fordult a rangsorolásban. Egyetlen vereségét párizsi olimpikonunktól, a verseny későbbi győztesétől, Pásztor Flórától szenvedte el.

A direkt kieséses szakaszban a legjobb 8-ból a 4-be jutásért ismét összekerültek Flórával, aki 15:8-ra ismét megverte. Jázmin ezzel a második Felnőtt Magyar Kupát a hatodik helyen zárta.

Gyapjas Hanna hasonlóképpen járt, hiszen neki is kétszer ugyan azzal kellett vívnia a továbbjutásért. A csoportkör mérlege 3 győzelem és 2 vereség volt. A győzelmek között szerepelt a kadét Európa bajnok Kollár Anna legyőzése is. A direkt kieséses szakaszban a 16-ba jutásért ismét összekerültek Annával, aki 15-6-ra legyőzte.

Így ezzel a teljesítménnyel Hanna a 17. helyen zárta a versenyt a felnőtt mezőnyben. Orosházi Csilla 2 győzelmet és 2 vereséget vívott a csoportkörben. A 20. helyen rangsorolták és a végén a 20. helyen végzett.

Edzőik: Magyary Ágnes, Kreiss Gábor.

A jövő hét mozgalmas lesz tőrözőinknek. Papp Jázmin a felnőtt válogatottal Barcelonába utazik női szatellit válogató versenyre. Itthon a Vívócentrumban pedig országos ranglista versenyt rendeznek az utánpótlás gyermek, újonc és serdülő korosztály számára október 25-26-27-én.

Hódmezővásárhelypapp kázmintőrvívásVásárhelyvásárhelyi hírek