Budapesten öregbíttette Vásárhely jó hírét az Árendás Néptáncegyüttes

A néptáncegyüttes ugyanis meghívást kapott a múlt hét végén az Eiffel Műhelyházban megrendezett Ifjúsági Néptáncantológiára.

Az Árendás Néptáncegyüttes tizenöt pár, azaz harminc táncosa adott műsort a hét végén a fővárosi Eiffel Műhelyházban megrendezett Ifjúsági Néptáncantológián.

– Nem verseny volt az Ifjúsági Néptáncantológia, hanem jutalomtánc, bemutató, melyre a tavalyi országos fesztiválok legkiemelkedőbb koreográfiáit hívták meg – mondta Gazsi László Márk. Az Árendás Néptáncegyüttes vezetője hozzátette: – Mi a Martin György Néptáncfesztiválon kaptunk egy ajánlást erre az antológiára. Ezeket az ajánlásokat a különböző nívódíjas koreográfiáknak, együtteseknek szokták adományozni. Ezen antológiajavaslatok alapján egy öttagú zsűri állítja össze az antológián bemutatkozó résztvevők névsorát.

Az Árendás Néptáncegyüttes nyírségi táncokkal, Gazsi László: Dörzsölő című koreográfiájával mutatkozott be a közönség előtt. A tizenöt pár táncost a fővárosi bemutatóra a szüleik is elkísérték.

Az Ifjúsági Néptáncantológián egyébként Magyarország néptáncfellegvárai mutatkoznak be, mint Budapest, Miskolc, Békéscsaba, Székesfehérvár, Szeged, így a vásárhelyiek részvétele jelentős eredménynek számít, még akkor is, ha ez nem verseny volt.

Az Ifjúsági Néptáncantológián az Árendás nem csak csoportosan mutatkozott be, de felléptek az együttes előző esztendő ifjúsági- és a gyermekkategóriában díjat nyert szólótáncosai is. Szombaton így léphetett színpadra Terhes Balázs, aki az Egri Szólótánc Fesztiválon kapott Ezüstpitykés táncos címet, míg vasárnap a Gyermek Néptáncantológián Bacsa Kristóf Tibor, aki a Szarvasi Gyermek Szólótánc Fesztiválon kapott Kisbokrétás táncos címet.

árendás népztáncegyüttesBudapestdörzsölőezüstpitykésifjúságinéptáncnéptáncantológia