Budapesten jártak a Corvin diákjai

A HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskolából három diák vett részt a Rákóczi Szövetség által szervezett háromnapos hétvégén február végén. A budapesti rendezvény központi helyszíne a Lónyai Utcai Református Gimnázium volt.

A pénteki megnyitón Soltész Miklós államtitkár tartott köszöntőt, aki beszédében kiemelte,
hogy milyen fontosak az ilyen és ehhez hasonló programok, mert érdekes élményeket biztosítanak, és életre szóló barátságok születnek általa. Emellett kiemelte és megköszönte a Rákóczi Szövetségnek a nemzetmegtartó munkát.
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, szerinte fontos, hogy ezúttal is a kommunizmus áldozatainak emléknapja idejére szervezték az eseményt. Méltatta a szövetség megújulási képességét, rámutatott, meg kell hallgatni a diákokat, figyelni kell a véleményükre.
A rendezvényen 111 Kárpát-medencei iskola több mint 500 diákja és tanára vett részt. A diákok és tanárok megvitathatták a szövetséget érintő problémákat, az idei ifjúsági programokat és pályázati lehetőségeket.
A hétvégén számos kulturális és szórakoztató előadás, közösségi és csapatépítő program foglalta le a fiatalokat és tanáraikat. A diákok a megnyitó után csapatjátékokon vettek részt, a szervezetvezető tanárokat pedig külön beszélgetésre invitálták.
Másnap a fiatalok a Nemzeti Múzeumba, a Magyar Zene Házába és a Pesti Vigadóba látogathattak el, a délután kerekasztal-beszélgetéssel telt. A pedagógusok pedig este a Nemzeti Színházban a Mester és Margarita című előadást tekinthették meg, míg a diákok a Csavar Színház előadásában A helység kalapácsa című darabot. Az estét a szokásos táncház zárta.


A rendezvény utolsó napján a kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztünk a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél. A tartalmas hétvége az Országházban ért véget. A Szent Koronáról meghallgattuk a tárlatvezető érdekes előadását. Már a hazaúton vártuk a következő „rákóczis” találkozót – számoltak be a corvinos tanulók, Havrán Nikoletta, Tóth Kinga és Hevesi Panna.

CorvinHódmezővásárhelyVásárhely