Bruttó 800 ezer forintért keres mozdonyvezetőket a MÁV

Nem csak plakátokon és internetes állásportálokon, hanem a vonatokon is találkozhatunk azzal az álláshirdetéssel, melyben a MÁV mozdonyvezető-gyakornokokat csábít idén novemberben induló tanfolyamára. A korábbi évekkel, évtizedekkel ellentétben már nem kell műszaki előképzettség ahhoz, hogy valaki vonatot vezethessen.

A MÁV a Pénzcentrummal közölte, a feltételek között a betöltött 20. életév, az érettségi vizsga megléte, az erkölcsi bizonyítvány, orvosi alkalmasság, valamint természetesen a tanfolyam során a moduloknak való megfelelés szerepel. A MÁV-Start nem is tagadta, hogy az előzetes műszaki ismeretekre már nincs szükség a jelentkezéshez. Pszichológiailag is csak a tanfolyam ideje alatt készítik fel a reménybeli vezetőket az akár szélsőséges helyzetekre.

A mozdonyvezetői tanfolyam sikeressége átlagosan 60-70 százalék és az idei adatok alapján a mozdonyvezetők átlagkeresete bruttó 863 ezer Ft volt (alapbér + pótlékok + egyéb juttatások). A társaság elismerte, szakemberhiánnyal küzdenek, mozdonyvezetőből is többre volna szükség a jelenlegi létszámnál,

,,hiszen a kötöttpályás közlekedés egyre népszerűbb Magyarországon, amit a vármegye- és országbérletek bevezetése csak tovább fokozott.”

állásMÁVmozdonyvezetőktoborzás