Bruttó 737 ezerért toboroznak ahhoz a harcjárművel rendelkező zászlóaljhoz, amely Vásárhelyen is van

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter pénteken arról beszélt Szentesen, hogy őrvezetőket, toronylövészeket és lövész katonákat toboroznak a Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba.

Az MTI tudósítása szerint Szalay-Bobrovniczky azt mondta,, hogy miniszteri jogkörével élve, a kiemelt feladathoz kiemelt illetményt állapított meg. Így a belépő őrvezetők havi bruttó 737 ezer forintot kapnak, ami a 25 év alattiak számára akár nettó 600 ezer forint lehet.

Az egész zászlóaljnak – újaknak és a régieknek – „az egész beosztási láncon fel a zászlóalj parancsnokig” erre a szintre emelik az illetményét – tette hozzá.

Aki szeretne belépni a seregbe, az már az Interneten is jelentkezhet és szeptember 11-én Hódmezővásárhelyen kell megjelenni, ahol az egészségügyi vizsgálat után hároméves szerződést kötnek, a kiképzés pedig szinte azonnal elindul. A honvédelmi miniszter szerint ezzel mindenki jól jár, de legjobban a magyar emberek, mert „valóban ütőképes magyar haderő épül, amelyet komolyan kell venni mindenkinek, közel és távol”.

Szerinte a megfelelő szervezeti és személyi döntések már megvannak ahhoz, hogy modern, magas harcértékű, jól vezetett és elszánt haderő biztosítsa a magyar emberek vagyonát, életét és kultúráját.

Honvédelmi MinisztériumMagyar HonvédségpáncélosSzalay-Bobrovniczky Kristóftoborzás