Bruttó 340 ezer forinttól keresnek dolgozókat a Magyar Postához

Nehezen talál postásokat és futárokat a Magyar Posta, ezért őrült toborzásba kezdtek – írja a Pénzcentrum. Az állások nagy részéhez csak a 8 általános iskolát várják el végzettségként és minél gyorsabb járművel tudja kiszállítani valaki a csomagokat, annál nagyobb fizetést kaphat.

A gyalogos és biciklis kézbesítő munkakörben havi bruttó 340 000 Ft, elektromos biciklivel havi bruttó 360 000 Ft, „AM’ kategóriával rendelkező segédmotoros futárként havi bruttó 375 000 Ft, míg „B” kategóriás jogosítvánnyal havi bruttó 405 000 Ft fizetés vehető fel. Ez utóbbihoz ráadásul különböző bónuszok is járnak, kínálnak például egy bruttó 150 ezres belépési bónuszt is.

A téli hónapokban pedig a nagy csomagforgalmára való tekintettel, emelkedik a fizetés: novemberben és decemberben 465 000 forintos fizetést kínálnak egy autóval is rendelkező futárnak.

Az elemzésből azonban kiderül, hogy a posta által kínált bér még így is elmarad a KSH által számolt átlag fizetésektől a szektorban (531,4 ezer forint). A Pénzcentrum számítása szerint csak akkor van esélye az átlagnál jobb fizetésre egy postai dolgozónak, ha autós futárként új munkatársat szerez a cégnek (plusz 200 ezer forint) és a novemberi vagy decemberi hónapokban jelentkezik, így akár a 665 000 forintot is elérheti a fizetése. Ezek azonban csak egyszeri alkalmak, nem jelentenek rendszeres fizetést.

álláshirdetéskézbesítésMagyar Postamunkaerőpiactoborzás