Bronzérmet nyert Kudella Panna a magyar válogatottal az U20-as női vízilabda vb-n

Vásárhelyre is került egy az izraeli Netányában kiosztott medáliák közül: az U20-as női vízilabda világbajnokságon harmadik helyen végzett a magyar csapat tagjaként Kudella Panna, aki a HVSC-nél sajátította el a sportág alapjait. 

Tavaly nyáron Szentesről Budapestre igazolt, de akkor korosztályos csapattársaival lemaradt a válogatott megmérettetéséről, mert a járvány miatt törölték az Európa-bajnokságot. – Azóta nagyon sokat dolgoztunk, és hittünk egymásban, az elvégzett munkában. Az elvárás, bár inkább kitűzött cél teljesen reálisan az volt, hogy meg kell nyernünk ezt a világbajnokságot – nyilatkozta lapunknak Panna. 

Az olimpiai bajnok Varga Tamás szövetségi edző irányította együttes a csoportmeccsek után, a negyeddöntőben 13-12-re legyőzte Hollandiát, az elődöntőben viszont 13-8-ra kikapott Görögországtól. –  Azt hiszem, hogy abban a pillanatban, mikor vesztettünk, mindenki picit összetört. A tudat, hogy a közös célt már nem érhetjük el, az nagyon fájó volt, de nem volt időnk szomorkodni! Az olaszok bebizonyították a spanyolok elleni elődöntőben, hogy igenis egy jó csapat, így tudtuk, hogy nagyon össze kell szedni magunkat, mert ez az utolsó esélyünk, hogy éremmel térjünk haza. Tartottunk a görög mérkőzés után egy megbeszélést és motiváltuk, biztattuk egymást. Ez erőt adott nekünk, feltüzelt minket, és tudtuk, hogy másnap minket senki nem fog megállítani!! Az olaszok elleni bronzmérkőzés előtt átbeszéltük – csak játékosok egymás közt – , hogy ez mennyire fontos mindenkinek, és bármi áron, de meg kell nyerni azt a meccset – árulta el Panna.

Az utolsó, szombati izraeli tétmeccsén 12-10 verte Itáliát Magyarország, így a dobogó harmadik fokára állhatott a magyar hölgykoszorú. – Csodálatos érzés! Örülök, hogy ezzel a csapattal sikerült megszerezni a bronzérmet. Nagyon megszerettük egymást, és ez egy örök emlék lesz. Büszke vagyok rájuk, mert hatalmasat küzdöttünk és mindig számíthattunk egymásra – tette hozzá Panna. 

IzraelKudella PannaMagyar VálogatottU20világbajnokságvízilabda