Bronzéremmel tért haza Vásárhelyre az U19-es vízilabda Eb-ről Kovács Kristóf

Megnyerte a bronzcsatát Magyarország válogatottja az U19-es férfi vízilabda Európa-bajnokságon, így dobogóra állhatott Kovács Kristóf, aki a HVSC és Szentes után Szegeden folytatja sportpályafutását.

A montenegrói Podgoricában rendezett korosztályos kontinenstorna múlt vasárnapi kisdöntőjében a magyar válogatott igazi csapatmunkával 10-7-re győzte le Görögországot, a sikernek pedig részese lehetett Kovács Kristóf, aki Vásárhelyen sajátította el a sportág alapjait, majd hat éven át Szentesen fejlesztette kapustudását, a jövő hétvégén kezdődő első osztályú bajnokságban pedig már a szegedi gárda kapuját védheti a felnőtt mezőnyben.

– Van bennem hiányérzet, és közvetlen a bronzmeccs után még nem igazán tudtam örülni neki, nyilván még éreztem a szerbek elleni, szétlövéssel elvesztett elődöntőt, de mostanra már megszépült ez az érem. Büszke vagyok az elért eredményre, attól független, hogy úgy gondolom, többre voltunk hivatottak. Ugyanakkor, motivál is ez az eredmény, hogy még többet kell tennem, tennünk, hogy a jövő évi junior világbajnokságon bebizonyítsuk, mi vagyunk a legjobbak – nyilatkozta lapunknak a 19 éves pólós, aki júniusban érettségizett a Bethlen gimnáziumban.

A napokon belül startoló idény kapcsán hozzátette: „Nagyon sokat várok idén magamtól, szeretnék bizonyítani, mert úgy gondolom még van mit mutatnom. Szeretnék egy stabil teljesítmény nyújtani, segíteni a csapatot, mert végső soron a győzelem a lényeg.”

A szegedi keret szinte semmit sem változott, fiatal, összeszokott társaság, és ez nagy előny számunkra. Egy évet ,,öregedtünk”, ami ilyen fiatal csapatnál sokat számít, ezért úgy gondolom, hogy előrébb léphet a gárda játékban. Én nem rég kezdtem meg az edzéseket Szegeden a válogatott felkészülés miatt, de a nyár folyamán többször voltam velük. Gyorsan befogadtak a srácok és nagyon segítőkészek. Előző idényben stabil volt az együttes, de a bravúrok elmaradtak. Remélem ezt a stabilitást tudjuk fokozni, és emellett bravúrokat is tudunk hozni – bizakodott a fiatal hálóőr.

Európa-bajnokságHVSCMagyar VálogatottSzegedvízilabda