Bródy János, a Vad Fruttik és az Atilla Fiai Társulat is jön Vásárhelyre

Márki-Zay Péter polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt az augusztus 20-i programokról. A jelenleg érvényes szabályok szerint a programok egy része csak védettségi igazolvánnyal látogatható, de ez még változhat addig.

Augusztus 20-án, pénteken 15 órakor ünnepi díszközgyűlés kezdődik, ahol átadják a városi kitüntetéseket. 17 órakor keresztény zenekarok fesztiválja lesz a Szent István templomban. 18 órakor megnyitják a borfesztivált, fél 8-kor opera lesz a nagyszínpadon, majd a sztárvendég az Atilla Fiai Társulat lesz, aminek tagja többek között Kalapács Józsi és Rudán Joe. A napot tűzijáték zárja.

Másnap gasztroudvar lesz, a borverseny zsűrije eredményt hirdet, a tájházban gasztro workshopot tartanak. Este fellép a Molnár Dixieland, a PopArt és a Vadfruttik.

Vasárnap tartják a 67. Őszi Tárlat díjátadóját. Interaktív gyermekprogramok lesznek, fellép a városi fúvózenakar, este pedig Bródy János.

Az ünnepi hétvégén ingyenes arcfestéssel és csillámtetoválással várják a legfiatalabbakat és kedvezményesen vehetik igénybe az ugrálóvárat. A fürdőben Rádió 88 strandparty lesz.

A város mindent megtesz, hogy valamennyi kormányelőírásnak megfeleljen. A jelenleg érvényes szabályok szerint a programok egy része csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A programokat részletesebben is közzétesszük még. A rendezvénysorozat 40 millió forintból valósul meg – fejtette ki Márki-Zay.

augusztus 20HódmezővásárhelykoncertMárki-Zay Péterprogramünnepség