Borral is köszöntötték a 90 éves Laci bácsit

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte ma otthonában Gyöngyösi Ferenc alpolgármester Vincze Lászlót. Fotó: Gyorshírszolgálat/facebook

Laci bácsi Vásárhelyen született, fiatalon elveszítette hivatásos lovassági katona édesapját. Miután négyen voltak testvérek, hamar munkát kellett keresnie, hogy a megélhetéshez szükséges dolgokat előteremtse. Amint lehetett, inasnak szegődött és különböző fémmunkákat tanult, mint a hegesztés, vagy a kovácsolás.

De érdekelte a mezőgazdaság is. Az országban az elsők között kezdett komolyabban foglalkozni villámhárító rendszerek működésével, illetve telepítésével. Emiatt Németországban is járt tanulmányi úton. Munkája mellett több, mint tizenöt évig úszómesterként dolgozott a vásárhelyi strandon. Ezalatt számtalan embert megtanított úszni is, s nagyon jó viszonyt ápolt a strandfürdő vendégeivel.

Laci bácsinak Gyöngyösi Ferenc alpolgármester tolmácsolta a város jókívánságait

Később dolgozott fejőgépek fejlesztésén, valamint érintésvédelemmel, még vállalkozást is indított. Laci bácsinak két gyermeke született, lányának és fiának is vannak gyermekeik, így Laci bácsi kétszeres nagypapa lett. Egyik kedvenc helye az algyői halászcsárda, ahova gyakran ellátogattak feleségével. Születésnapját családja körében ünnepelte. Azt mondta, egész életében arra törekedett, hogy azt csinálja, amit szeretett volna, ami érdekelte, mert szerinte így lehet a legnagyobb sikereket elérni.

90 évesHódmezővásárhelyköszöntésszépkorúváros