Bőrfeszesítőket csempészett az egyik, cigit a másik sofőr

Röszkénél azonban nem jutott tovább sem a német, sem a szerb sofőr az áruval.

A feszes bőrre, vagyis az anti-age ápolásra még várniuk kell azoknak, akik hazánkban nem engedélyezett gyógyszerkészítményekkel szépülnének. A röszkei határkirendeltség munkatársai egy német Mercedesben dermatológiai termékeket találtak. A fecskendők és ampullák felfedezéséhez még röntgenkészülék sem kellett. Egy másik alkalommal egy teherautóba rejtett 120 karton cigaretta megtalálásához azonban képalkotó diagnosztikát vetettek be a pénzügyőrök.

Egy német állampolgár a bőrgyógyászati készítmények elrejtésére nem is fordított nagy figyelmet, egyszerűen csak az autó csomagterébe, egy kartondobozba pakolta. Nem jelentett be vámköteles vagy behozatali korlát alá eső terméket, azonban a tételes vizsgálatkor 42 doboz és 3 fiola került elő, amely különböző márkájú anti-age készítményeket tartalmazott. Miután a sofőr hazánkba nem engedélyezett gyógyszert indokolatlan mennyiségben akart behozni, átszállítani, ezért a vámhatóság gyógyszerhamisítás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Egy teherautó sofőrjének sem sikerült a turpisság. Lapszerelt- és kész bútorok közé 120 karton Winston és 6 doboz Marlboro márkájú cigarettát próbált elbújtatni. A szerb sofőr végül 1.809.000 Ft értékű dohány nélkül maradt, az ügyben költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. Az elkövető a jogsértés miatt vámigazgatási bírságra is számíthat.

Az Európai Unión belül a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülők csak a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszert vihetik magukkal. Ehhez célszerű orvosi igazolást beszerezni, mely az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján a „formanyomtatványok” elérhetőség alatt található, illetve onnan tölthető le. A harmadik országba utazás során is jellemzően ezt kell betartani.

anti-agebőrfesszesítőkezelőorvosmarlborómercedesbútornémetRöszkevám