Boldogságnővér is dolgozik a Nyugdíjas Lakóparkban

Nem csak Vásárhelyről, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők a Nyugdíjas Lakópark mai nyílt napjára, melyen előbb Szanka László intézményvezető ismertette a legfontosabb tudnivalókat, majd az érdeklődők két csoportban nézték meg a lakóparkot és az abban elérhető 10 lakást.

A vásárhelyiek zöme még csak az interneten látta a Kása-erdő melletti, 107 földszintes lakásból álló Nyugdíjas Lakóparkot, de az elérhető különböző méretű összesen 10 lakást ez alkalommal élőben is megnézhették, s kaphattak válaszokat a kérdéseikre.

Az érdeklődés érthető, hiszen a lakások gyönyörű környezetben állnak, s a legbiztonságosabb megyei jogú városban is még nagyobb biztonságban vannak az itt élők, hiszen folyamatos portaszolgálat őrzi a nyugalmukat.

Már a bevezető út is megadja a lakópark alaphangulatát

Érdeklődők, mintegy negyvenen, nem csak Vásárhelyről, de a környékbeli településekről is érkeztek a mai nyílt napra. Ahogy tette ezt a békéssámsoni Kádi József és felesége is. Józsi bácsi jól ismeri ismeri Vásárhelyet, hiszen, mint mondta 1962-től itt volt kollégista. – A feleségem az internetről tudta meg, hogy ma meg lehet nézni a Nyugdíjas Lakóparkot, benne vagyunk a korban, s kellene valami biztonság – mondták felváltva a feleségével.

Meg is nézték a nagyobb, kétszemélyes lakásokat, és nem csak a környezetük, de ez is tetszett nekik.

– Elsősorban a környezetre voltam kíváncsi, mert az itt élő szekszárdi barátom azt mondta, hogy amikor megtudta, hogy itt van ilyen hely, azt bánta, hogy közvetlen a nyugdíjazása után nem tudott ideköltözni, mert nem tudott róla. Nagyon szeret itt élni, ezért kíváncsi lettem arra, mi vonzza ide az embereket. Főleg mert nagyon sokan áradoznak róla, hogy nagyon szép, nagyon kényelmes. Ha úgy alakul én is beköltöznék, igaz még a körülményeim miatt nem tehetem – árulta el a vásárhelyi Zsarkó József, aki éppen úgy alaposan körülnézett, ahogy tette azt a többi 39 érdeklődő is.

– Üzleti vállalkozásról van szó, de a lakóparkon nem akar a város nyerészkedni. Hosszútávú célunk, hogy önfenntartóvá váljon. Az előző évtizedben az akkori városvezetés évi 40 millió forintot vett ki, de mi úgy gondoljuk, ha ez önfenntartó, akkor a város adófizetői pénzéből kevesebbet kell beletenni, mint eddig. Az ingatlanfelújításokkal, járdajavításokkal, hídfelújítással járultunk hozzá, hogy itt jobb legyen lakni, jobb legyen élni – mondta Márki-Zay Péter polgármester, aki maga is köszöntötte az érdeklődőket. Hozzátette, hogy a lakópark nem szociális otthon, a magukat bíró időskorúaknak a város ezzel kiváló lehetőségeket kínál. – Már ez év első három hónapjában négy lakást értékesítettünk, annyit, mint tavaly egész évben.

Márki-Zay Péter polgármester és Szanka László ismertette a legfontosabb tudnivalókat az érdeklődőknek

A lakóparkban élők óránkénti buszjárattal tudnak közlekedni a városban, és ezekkel könnyedén elérhetik a tram-train megállókat, így Szegeden a klinikát is. A 24 órás portaszolgálat mellett pedig 24 órás szakápolói felügyeletet, a kéthetenkénti takarítást és a félévenkénti nagytakarítást biztosítanak az itt élőknek, akik ingyenesen vehetnek részt a lakópark rendezvényein, klubfoglalkozásain, s élvezhetik az egyébként békés, nyugodt és festői környezetet..

HódmezővásárhelyMárki-Zay PéterNyugdíjas LakóparkSzanka Lászlóvásárhelyi hírek