Bő fél év alatt 1 millió percnyi megtekintése volt a VTV-nek

Több mint 1 millió percnyi tartalmat néztek meg a Vásárhelyi Televízió Facebook oldalán – derült ki a keddi közgyűlésen. A Vásárhelyi Médiacentrum beszámolójára Benkő Zsolt, Cseri Tamás, Horváth Zoltán nemmel szavazott, Bálint Gabriella és Galambos Kornélné tartózkodott.

Kozó Attila, a Médiacentrum ügyvezető igazgatója a közgyűlésen ismertette: a cég 2021. május elseje óta működteti a VTV-t, a hódpress.hu-t és adja ki a Vásárhelyi Valóság lapot. Elmondása szerint már amikor HVSZ alatt működtek, akkor probléma volt a megfelelő szakemberek megtalálása. Jól képzett pályakezdőknek is örülnének, de pénzügyi okok miatt meghiúsulnak a tárgyalások. A Televízióban főleg híradó gyártás, stúdióbeszélgetések gyártása, sport mérkőzések közvetítése, koncertek, gálaműsorok felvétele történik. A létszámhiány miatt a magazinműsorokban lemaradás van.

Az ügyvezető elmondta, országos mérésekre és helyi közvélemény-kutatásokra anyagi okok miatt nincs lehetőség, de Facebookon jó a visszajelzés, hogy online kategóriában kik és mit néznek. Ezek alapján 2021. május 1. és 2021. december 31. között 1 millió percnyi megtekintése volt a VTV-nek. A Youtube-on 1500 feliratkozójuk van.

2020 elején indult a Hódpress, havonta 90-100 ezer oldal letöltést ér el, rövid idő alatt 3 ezer kedvelő lett a közösségi médiában.

A Vásárhelyi Valóság 2 hetente jelenik meg. A külterületi szóratással vannak problémák a postai kézbesítések megváltozása miatt. Jelenleg a Vásárhelyi Valóság számait a külterületi boltokba helyezik ki.

Elhangzott, új arculat készül a Médiacentrumhoz, egyelőre a híradóban lehet látni az új elemeket.

Gyutay Katalin képviselő arra hívta fel a figyelmet, Újvároson nem igazán fogható a VTV. Kozó Attila elsőként azt kérte, a lakók segítsenek abban, hogy milyen szolgáltató működik ott. Elárulta, szeretnék a földi digitális sugárzást visszaállítani, sajnos alacsony a kábelellátottság a városban.

Benkő Zsolt kérdéseire elmondta, hirdetésszervező nélkül minimális bevétel volt a reklámokból. 65 millió forint támogatást kaptak 2021-re, idén 76,5 milliót. Az alkalmazottak létszáma 8-9 fő volt és 5-6 külsős. Idén három fővel bővítenénk a létszámot.

Márki-Zay Péter polgármester azt emelte ki, 19.600 példányban készül újság, működik a VTV és egy hírportál. Kevesebb pénzből, kisebb létszámmal több dolog valósul meg, mint korábban.

Benkő ZsoltGyutay KatalinHódmezővásárhelyHódpressMárki-Zay PétermédiacentrumVásárhelyi TelevízióVásárhelyi Valóság