Bíznak a bérkompenzációban: ha érkezik pénz, meg tudják tartani az alkalmazottakat a Relax Fitnessben

Rövid és hosszútávú hatásai lehetnek annak, hogy zárva tartanak a fitness és konditermek. Hódmezővásárhelyen is nehéz helyzetben vannak a tulajdonosok, és a sportolni vágyók egyaránt. Jelenleg csak azoknak engedélyezett a termekben az edzés, akik hivatásos sportolók. A városban több személyi edzőt is el kellett bocsátaniuk a tulajdonosoknak, és most csak a regisztrált sportolókból tudnak megélni.

A hódmezővásárhelyi Relax Fitness 2020-as éve a válsághoz képest jól sikerült, tartalékokkal indultak, de félnek, hogy ha sokáig korlátozzák a nyitva tartásukat, ezeket is fel fogják élni. Ez a konditerem nem önkormányzati tulajdonú ingatlanban működik, így őket nem érinti az új határozat, mi szerint nem kérhetnek tőlük bérleti díjat.

„Fele bérleti díjat kell fizetnünk, amit nagyon köszönünk, illetve az alkalmazottaink is boldogulnak, mindenki talált munkát, járnak sportolók, őket zárva tartás alatt is ki tudjuk szolgálni, szóval köszönjük szépen, boldogulunk”

-mondta Némethné Tasi Gabriella, tulajdonos.

Bíznak a Kormány által megígért bérkompenzációban is, hogy tovább tudják foglalkoztatni a megmaradt alkalmazottakat.

„Bár pénzt még nem kaptunk, a határozat már kiment, hogy jogosultak vagyunk rá, de november óta még semmilyen összeg nem érkezett. De pozitívak vagyunk, bízunk benne, hogy érkezik pénz, hogy tovább tudjuk foglalkoztatni a megmaradt munkatársakat”

-tette hozzá.

Ebbe a konditerembe egymillió forint értékben vettek új gépeket korábban, akkor még nem gondolták, hogy később nem tudnak erősíteni ezeken a vendégek. Nem maradtak azonban teljesen kihasználatlanul, jelenleg a hódmezővásárhelyi vízilabdások, kézilabdások, és focisták eddzenek rajtuk.

HódmezővásárhelyKonditerempénzsport