Bitó Zoltánt köszöntötte a polgármester

Mint arról beszámoltunk, nemrégiben egy autómosó előtt tolta kerékpárját egy 60 év körüli férfi, majd hirtelen összeesett. A szabadnapos mentőápoló, szakápoló szemtanúja volt az esetnek és azonnal a beteg segítségére sietett. A tettéért Márki-Zay Pétertől elismerést kapott, a polgármester elmondta, rendkívül büszke arra, hogy ilyen lakosai vannak Hódmezővásárhelynek.

A mentőst az eset váratlanul érte, az, hogy egy darabig egyedül volt a helyszínen szakmabeliként, az felborította az addigi rutint. A bácsi, – akinek az életét Zoltán megmentette, – jelenleg is kórházi ellátásban részesül.

Bitó Zoltán 2020-ban megkapta az ,,Az Év Mentőse” elismerést a hódmezővásárhelyi önkormányzattól. 2013. szeptemberében, fiatalon került a vásárhelyi mentők csapatába. A Bitó család második generációját képviseli a helyi mentők közösségében, édesapja nyugdíjas gépkocsivezető. Szakmai tudása figyelemre méltó, 2019-ben az Országos Mentőversenyen dobogós helyezést ért el gépkocsivezető bajtársával alkotott csapatuk.

életmentésHódmezővásárhelyMárki-Zay Péter