BFMK: Július-augusztusban tudunk leghamarabb táborokat indítani

A művelődési házak még nem nyithattak ki, és a szabadtéri táboroknál is kéne a beltér, ha máskor nem, eső idejére.

Már sok szülő érdeklődött a korábbi táborok iránt, ha kedvező döntések születnek, akkor is leghamarabb csak július-augusztus hónapban indítják nyári táboraikat – mondta el a Rádió 7-nek Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) igazgatója. Emlékeztetett: egy friss kormányrendelet június közepétől engedélyezi a nyári táborokat, ugyanakkor nem született még döntés arról, hogy mikor nyithatnak ki a művelődési központok.

„A jogszabályi háttér még nem száz százalékosan világosítja fel az intézményeket, hogy hogyan tudnánk ezeket a táborokat megszervezni. Elsődlegesen szabadtéri táborokat javasolnak, viszont, ha olyan időjárás van, akkor nem tudjuk a gyermekeket hová bevinni, mert országosan még nem nyithattak ki a művelődési házak, művelődési központok.” – mondta a rádiócsatornának.

Varga még márciusban, a járvány miatti korlátozó intézkedések legelején azt mondta lapunknak, minden lemondott rendezvénynek lesz későbbi időpontja. Akár hónapokkal később tehát, de mindent tervezett eseményt megtartanak, teljes törlés egyáltalán nem lesz. 

Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontBFMKtáboroztatásVarga Anikó