Bezártak három csoportot a Pál Utcai Óvodában

Ma is összeült az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen. Kiderült, hogy jelentősen csökkent a hatósági karanténban lévők száma – számolt be a rendőrség az elmúlt hétről. Jelenleg 73-an vannak hatósági karanténban, közülük mindenki rendben betartotta a szabályokat. A kijárási tilalmat viszont többen megszegték, 10 helyszíni bírságot szabtak ki és 3 feljelentést tettek.

A Pál utcai óvodában 3 csoportot bezártak, egy dolgozó megbetegedése miatt. Az ezt megelőző időszakban több gyerek családjában jelezték a fertőzöttséget.

Megérkeztek a tankerület adatai is a Polgármesteri Hivatalhoz. A múlt héten érkezett jelentésből kiderült, hogy 4 dolgozó és 3 diák érintett a tankerület által fenntartott iskolákban, ezért 2 osztályban oktattak digitálisan az elmúlt időszakban. A többi önkormányzati intézményben nincs gond, a hajléktalanszállóra visszakerült gyógyultan az az egy fő, aki sajnos a kórházban kapta el a fertőzést.

Dr. Mester János háziorvos beszámolt arról, hogy az alapellátásban is csökkent a fertőzöttek száma. A 80 év fölöttieknek beadandó oltások kapcsán elmondta, hogy kisebb káosz alakult ki a központi szervezetlenség és a rendkívül szoros határidő miatt, de külön köszönetét fejezte ki a kórházi dolgozóknak az oltópont gondos megszervezéséért, a betegek beszámolói alapján kiemelt figyelmességgel és szakmaisággal oldották meg a feladatot.

A jelenleg 23 háziorvosi körzetből 4 praxisba jutott 10-10 idősnek Moderna és minden körzet küldhetett 6-6 időst az oltóközpontba, ahol a Pfizer/BioNTech vakcinát kaphatták meg. A szociális szférában is minden rendben – tudtuk meg Bálint Gabriellától, a Kapcsolat Központ vezetőjétől – szerencsére sem az ellátottak, sem a dolgozók nem érintettek. Múlt héten további 7 idős kapta meg a második oltását.

karanténoperatív stáb