Bezár a szentesi szülészet

Több településről is sokat kell utazni a legközelebbi szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátásig. A Szegvár Online portál hozta le Dr. Kalmár Mihály intézményvezető levelét, amiben tájékoztatja a többek között a szegvári polgármestert az intézmény „átmeneti szüneteltettéséről”. Ugyanakkor levelében azt is megírja, hogy 2023 január elsejétől lép életbe az átmeneti szünet, a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján a betegek a hódmezővásárhelyi, a szegedi vagy a kecskeméti kórházakba mehetnek. Ezeket az „egészségügyi szolgáltatókat” „jelölték ki”.

A Szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészete és a nőgyógyászat fekvőbeteg ellátása a következő településeket látta el eddig:

Csanytelek, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Öcsöd, Nagymágocs, Nagytőke, Kunszentmárton, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas, Tömörkény, Szegvár, Szelevény, Szentes.

A levélben az is olvasható, hogy egynapos sebészeti ellátás, valamint nőgyógyászati szakrendelés, mozgó orvosi szolgálat és terhestanácsadás továbbra is zavartalanul működik majd a kórházban.

bezárSzentesszülészet