Bevette a gyulai várat a HLKC

Két éve ostromolja a Hódmezővásárhelyi LKC a gyulai várat és habár nüanszokon múlott sokszor a győzelem, ez 2018-ban és 2019-ben sem jött össze. Idén azonban megtört a jég – tájékoztatta oldalunkat a csapat.

Vásárhelyi góllal kezdődött a találkozó, de a gyulaiak nem adták könnyen magukat, bő 10 perc után 5-5 állt az eredményjelzőn. Ezt követően két góllal sikerült meglépnünk, de az előny rövidéletűnek bizonyult, visszakapaszkodtak a hazaiak, akik aztán 10-13-ról is visszajöttek, a félidőben 14-14 volt az állás.

A második felvonás is vásárhelyi góllal indult, a forgatókönyv pedig hasonlónak tűnt, amint néhány gólra elléptünk, felzárkóztak a hazaiak.

Közeledett a Gyula – Vásárhely mérkőzések igazi mumusa, a végjáték, ám ez alkalommal a vásárhelyi szív és lélek nem vett tudomást a mumusról, a lányok eltökélték, hogy győzni fognak és ez alkalommal az övék lesz a végjáték. A végső dudaszónál 29-31 állt az eredményjelzőn.

CORNER-Gyulasport NKFT – Hódmezővásárhelyi LKC 29-31 (14-14)
NB II, Dél-keleti csoport, 1. forduló

HLKC: Baloghné Tóth, Áncsán, Csáki 5, Szabó 1, Lukács 2, Vér 8, Török 3, Dankó 4, Baráth, Kovács Sz. 8, Földesi, Vörös, Bugnó, Petróczi, Rácz
Edző: Dankó Ervin

Dankó Ervin: „Gratulálok a lányoknak, azért mert végre a szívük rendben volt a végjátékban. Nagyon nehéz meccs volt. A Gyula sokkal masszívabb csapat, mint vártam. Külön örülök Vér Viki bemutatkozásának.”

HLKCkézilabda