Berúgta a kampánymotort Kovács Pál

A HMSZ Zrt. korábbi vezetője, aki néhány hete jelentette be indulását – megfogalmazása szerint a „harmadik oldal” részéről – polgármester-jelöltként a közelgő önkormányzati választásokon, most közösségi oldalán kezdte el nyilvánosságra hozni programját.

Két nappal ezelőtt Dombi-Kiss Lászlóval közös fotót posztolva írta meg rövid jelölti hitvallását Kovács Pál, aki nemrégiben jelentette be indulását a polgármesteri posztért Hódmezővásárhelyen. Magát „pártatlan szakmai ember”-nek aposztrofálva, így fogalmaz bejegyzésében: „A demokratikus és humán értékekért, legitim, általános emberi és közösségi érdekekért próbálunk tenni, és a konfliktusok békés kezelésére törekszünk.”

Ezután pedig bejelentette, hogy összesen 73 pontos választási programot hoznak nyilvánosságra rövid időközönként, programcsoportokra osztva. Ennek első részét pedig, a „demokrácia program”-ot szombaton már meg is osztotta követőivel. Összesen hat pontban foglalta össze erre vonatkozó programját, melyek között a következők szerepelnek: a helyi és országos politika szétválasztása, új, hiteles városi hírportál elindítása, ahol országos politikai hírek nem fognak megjelenni, de rendezni szeretnék az önkormányzat és a városi oktatási intézmények kapcsolatát is, illetve „valódi BBC szerkesztői értékeket” szeretnének megvalósítani az önkormányzati médiában.

Kovács Pál posztja – programbemutatója – az alatta lévő kommentek tanulsága szerint egyelőre elég vegyes fogadtatásra talált.

Kapcsolódó cikkünk:

Dombi-Kiss LászlójelöltekkampányKovács Pálönkormányzati választásokVásárhely