Berlini püspöklexikonban publikált Miklós Péter

A berlini Duncker & Humblot Kiadó gondozásában jelent meg az a rangos nemzetközi tudományos munka, amely a Habsburg Birodalom püspökei életrajzi lexikonsorozatának első kötete. A könyv szerzői között van Miklós Péter hódmezővásárhelyi múzeumigazgató is. A kötet egy széleskörű nemzetközi kooperációban folytatott egyháztörténeti kutatássorozat eredményeivel az idei év pünkösdjére jelent meg.

A Rupert Klieber professzor, a bécsi egyetem katolikus teológiai kara egyháztörténeti intézetének munkatársa által szerkesztett püspöklexikon magyarországi koordinátora Tusor Péter történészprofesszor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára volt. A reprezentatív kiállítású könyv – amely a legújabb kutatási eredményeket összegző modern egyháztörténeti életrajzgyűjtemény – osztrák, német, magyar, olasz, valamint szlovákiai és romániai szakemberek közreműködésével készült.

A kötet szerzői között van Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, a szegedi egyetem pedagógusképző karának docense is, aki három csanádi püspök (Kőszeghy László, Bonnaz Sándor és Dessewffy Sándor) életpályáját foglalta össze.

Duncker & Humblot KiadóegyházlexikonMiklós Péterpüspök