Berlinben futtatott prostituáltakat a bűnbanda

A Gyulai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntette miatt indítványozta  egy sarkadi bűnbanda négy tagja – három férfi és egy nő – letartóztatását, akik Berlinben magyar nőket futtattak. A kép illusztráció.

A nyomozás adatai alapján három férfi 2022 januárjától több magyar nőt vitt ki Berlinbe prostituálás céljából. A nők futtatását Berlinben a banda – egyetlen – női tagja ellenőrizte és koordinálta társaival együtt. Külföldre történő utazásaikat együtt szervezték meg. A kerítők a megkeresett pénz nagyrészét elvették a kihasznált nőktől.

A Gyulai Járási Ügyészség azért kezdeményezte a négyfős banda letartóztatását, hogy elejét vegye egy esetleges szökési kísérletnek. Tartani lehetett attól is, hogy az elkövetők szabadlábon a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A rendőrség korábban közölte, hogy a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőrei egy sarkadi férfit 2024. április 10-én fogtak el Gyulán. Szintén sarkadi társait, két férfit és egy nőt pedig másnap reggel állították elő Sarkadon.

A banda a gyanú szerint az elmúlt években olyan lányokat küldött külföldre, akikkel itthon kerültek kapcsolatba. Hamis ígéretekkel vették rá őket a külföldi szexmunkára. Utazásukat megszervezték, szállást is intéztek nekik.

A lányok az utcán, illetve parkolókban szerezték a kuncsaftokat, majd hotelszobákban vagy pár órára bérelt helyiségekben szolgálták ki őket. A bevételükkel el kellett számolniuk a kerítőbanda tagja felé, akik a prostitúcióval keresett pénzt folyamatosan felélték.

A nyomozók két személygépkocsit, mobiltelefonokat és a pénzmozgásokat igazoló papírokat foglaltak le. A rendőrség a banda eddig fel nem tárt ügyleteteivel kapcsolatban is vizsgálódik.

berlinbűnbandaemberkereskedelemprostitúció